Akülü Vidalama Nedir? Akülü Vidalama Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

20-05-2024 16:26
Akülü Vidalama Nedir? Akülü Vidalama Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Akülü Vidalama Ne İşe Yarar?

Akülü vidalamalar, vidaları hızlı bir şekilde sıkmanızı ya da açmanızı sağlayan elektrikli el aletleridir. Bataryaları sayesinde elektrik bağlantısı olmadan çalışabilirler. Bu da pratik bir kullanım sağlar.

Bazı kaynaklarda bu aletlerden “şarjlı matkap” ya da “akülü matkap” olarak bahsedildiğini de görebilirsiniz. Evet, delme işlemini gerçekleştiren akülü vidalama uçları sayesinde bu aletler, matkap görevi de görebilir.

Şimdi, akülü vidalama seçiminde incelemeniz gereken kriterleri sıralama zamanı!

Voltaj Değeri

Satın alacağınız akülü vidalamada dikkat etmeniz gereken ilk şeylerden biri hiç kuşkusuz ki voltaj değeri. Voltaj, cihazın ne kadar güçlü olduğunu gösteren değerdir.

Piyasada 4.8 Volt’tan 36 Volt’a kadar alternatifler mevcut. Peki, sizin alacağınız akülü vidalama kaç Volt olmalı? Eğer ev işlerinde kullanacaksanız, vidalamanın yanında ahşap, ince metal gibi materyallerde delme işlemi yapmayı da planlıyorsanız bu durumda 10.8 Volt gücündeki akülü vidalamalar sizin için yeterli olacaktır. Amacınız profesyonel kullanımsa elbette ki bundan daha güçlü makineleri tercih etmenizi öneririz.

Amper Değeri

Amper değeri, cihazın ne kadar süre çalışacağını belirtir. “Akülü vidalamada amper ne işe yarar?” sorusunun yanıtını şu şekilde verebiliriz: Örneğin 2 amperlik bir akülü vidalamayla 1 saat çalışabilirken, 4 amperlik bir cihazla 2 saat çalışabilirsiniz. İşlerinizin bölünmemesi adına yüksek amper değerli akülü vidalamalar daha ideal olabilir.

Ayrıca cihazın aküsünün ne kadar sürede dolduğunu da inceleyebilirsiniz. Kısa sürede dolan bataryalar işinizi hızlı bir şekilde yapmanız konusunda size yardımcı olacaktır.

Tork Değeri

Tork, dönme gücünü ifade eder ve “Nm” ile ifade edilir. Bir cihazın tork gücü ne kadar güçlüyse dönme gücü de o kadar yüksektir.

Tam da bu noktada “Akülü vidalama vites ne işe yarar?” sorusunun da yanıtını verebiliriz: Vites, tork ayarı yapıp cihazın hızını değiştirmenizi sağlar ve alana uygun hızda çalışmanıza yardımcı olur.

Akü Türü

Akü tipleri de ihtiyacınıza uygun seçimi yapabilmek adına incelemeniz gereken başlıklardan biri. Eski tip nikel kadmiyum akü ve yeni nesil lityum iyon akü olmak üzere iki farklı tiple karşılaşabilirsiniz.

Bu iki tip arasında size tavsiye ettiğimiz ise daha pratik bir kullanım sunan yeni nesil lityum iyon aküler (Li-Ion). Diğer akü tipine sahip akülü vidalamaların şarjları kullanmasanız bile bitebilir; üstelik cihazın ömrünü uzun kılabilmek için cihazı tam şarj etmek ve şarjı tamamen bitirmek gerekir. Lityum iyon akülerde ise böyle bir durum yoktur; kullanılmasalar bile şarjları, akünün doluluğu doğrultusunda çalışabilir. Ayrıca lityum akülerin avantajlarından biri, şarj etme sürelerinin diğer tiplere kıyasla daha kısa olmasıdır.

Ürünün Garantisi ve Yetkili Servis Ağı

Ürünü aldınız, kullandınız; fakat cihazda teknik bir arıza ile karşılaştınız diyelim. Bu durumda tabii ki ürünün onarımı için yetkili servise ihtiyacınız olacaktır. Ayrıca garanti sunan ürünler sayesinde var olan cihazı, garanti süresi içerisinde ücretsiz olarak tamir ettirebileceğinizi de unutmamalısınız. Diğer bir deyişle, şarjlı vidalama alırken ürünün garantisi olup olmadığına ve yetkili servis ağının ne kadar geniş olduğuna kesinlikle bakmalısınız.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.